Horácké muzeum

Prezentace značky Regionální potravina na farmářském trhu

Rubriky: Horácké muzeum
/ Alice Hradilová

V sobotu 23. září bude součástí Svatováclavských slavností jako vždy farmářský trh. I letos na něm můžete ochutnat vítězné produkty, které obdržely značku Regionální potravina, …

Prezentace značky Regionální potravina na farmářském trhu

V sobotu 23. září bude součástí Svatováclavských slavností jako vždy farmářský trh. I letos na něm můžete ochutnat vítězné produkty, které obdržely značku Regionální potravina, kterou uděluje již osmým rokem Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Soutěžní produkty musí být vyrobeny na území jednotlivých krajů a ze surovin dané oblasti. Toto prestižní ocenění je garancí původu surovin, kvality a poctivé výroby a uděluje se pouze vítězi v jedné z devíti kategorií výrobků. Letos můžete ochutnat například pikantní uzené klobásy od farmy rodiny Němcovy Netínský vostřák, Prosetínské trubičky, archivní sýry eidamského typu z Jaroměřické mlékárny, jahodový zákys z Lacrumi Velké Meziříčí, pikárecké perníkové preclíky, tvarohový malinový dort z Dalešického cukrářství nebo mátovo jablečný bylinný sirup od LC rosa.